Filters

Sleets effect met Amazona krijtverf


Sleets met 1 kleur:
STAP 1: Breng een dun laagje vaseline aan op de randen van je meubel en overal waar je een vintage look wilt.
Opmerking: je krijtverf zal NIET blijven plakken op de plaats waar je de vaseline hebt aangebracht, dus zorg ervoor dat je het op een tactische plek aanbrengt!
Zelf vind ik het makkelijk om een klodder Vaseline met vinger aan te brengen, maar je kunt ook een wattenstaafje gebruiken als je wilt.

Als je voor een rustieke uitstraling gaat, hoef je je geen zorgen te maken dat je precies bent met de vaseline.
Een beetje meer toepassen in sommige gebieden en een beetje minder in anderen om het die natuurlijke verouderingstijd te geven!

STAP 2: Schilder je project.

STAP 3: Laat de krijtverf lichtjes drogen (niet nat om aan te raken), gebruik dan een vochtige doek om over de gebieden met Vaseline te wrijven.
De verf moet gemakkelijk worden weggeveegd, waardoor de laag onder de verf valt. Het sleetse effect is bereikt.

Sleets effect met Amazona krijtverf foto

Sleets effect met meerdere kleuren:

STAP 1: Bepaal welke kleur voor welke laag. Begin met een stuk hout en de kleur van de onderste laag. (Ik heb mocca van Amazona gebruikt.)

Schilder het hout op willekeurige plekken. Laat het volledig drogen.


STAP2:  Neem een kaars en wrijf hem hard op willekeurige plaatsen op het geschilderde hout of maak weer gebruik van vaseline zoals beschreven in het vorige voorbeeld.
Schilder het hout met de kleur voor de volgende laag. (Ik heb hier wit gebruikt.) Laat het weer lichtjes drogen. Gebruik een doek en veeg het oppervlak af met wat druk.

Lukt dit niet maak dan de doek een beetje vochtig. De verf zal loskomen waar de was op het hout is gewreven.
Als je wil kun je deze stap meerder keren herhalen. Let op na de laatste laag wel zorgen voor een afwerkingslaag.

Ecofinish of Natural Was van Amazona om je werk te beschermen tegen invloeden van buiten af.

Sleets effect met Amazona krijtverf foto1

Alternatief voor kaarsvet of vaseline;

Pak een vel papier, scheur kleine stukjes papier eraf , verander de afmetingen en vormen voor een natuurlijke uitstraling.
Doop elk stuk in water en plaats het op een stuk hout.
Schilder het hout voordat het natte papier opdroogt. Vervolgens tilt u voorzichtig elk stuk papier van het oppervlak.
U kunt dit doen terwijl de verf nog nat of gedroogd is.

nat papier op hout

Alle drie de methoden geven een sleets effect kies de methode die bij u past en ga lekker aan de slag,
drempel vrees pak eerst een proefplankje voordat je project zelf aan gaat pakken.

Natuurlijk kunt u ook altijd kiezen voor het doorschuren van de krijtverf echter bij meerdere lagen bepaal je dan niet zelf welke kleur zichtbaar komt.

Meer weten over de 100% ecologische Amazona Krijtverf kijk in onze webshop waar u ook informatie terugvindt over de werking.

Meer weten kom gerust langs in onze winkel ik help u graag.
Veel succes, Monique van Dijck

www.zisensa.com

Walra Bad- en Beddengoed; Luxe, authentieke uitstraling.

Bad- en Beddengoed van Walra   is van hoogwaardige kwaliteit. Vooraf wordt het bad- en bedlinnen onderworpen aan een intensieve wastest met hoge kwaliteitseisen. Daardoor garanderen wij een duurzaam en intensief gebruik van onze artikelen.

walra tafelgoed walra hammamdoek zacht roze

Gun uzelf en uw gasten een heerlijk verblijf!

Sinds 1873 is Walra het topmerk van Nederlandse bodem voor al uw bad- en bedlinnen. Sinds dit jaar heeft Walra de collectie uitgebreid met prachtige sierkussens en plaids, een heerlijke body & soul-lijn en keuken- en tafellinnen voor een perfect gedekte tafel. Verras uw gasten met producten van Walra bij Zisensa en laat ze genieten van een rustgevende, serene sfeer.

walra beddengoed  walra badjas katoen

Wij helpen u graag bij uw inrichting.

Een stijlvolle, tijdloze sfeer creëren in uw huis of B&B; dat is niet eenvoudig. Weet u niet goed welke stijl het beste past bij u? Wij helpen u graag bij het maken van een keuze uit onze collectie. Bel gerust voor een afspraak in onze winkel of bij uw thuis. Telefoon; 076-5930101.

badgoed walra 1   badgoed walra

 

1800x500.fit.va ss18

V & A maakt prachtig ontworpen producten met behulp van historische kunstwerken uit de uitgebreide archieven van het Victoria and Albert Museum.

De collecties zijn geïnspireerd op de iconische, de exquise en de unieke artefacten die in dit erfgoedinstituut worden gevonden voor tijdloze stukken

die thuis kunnen worden bewonderd, tentoongesteld en gekoesterd.

Nieuw is de high-tea serie gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland. Wat is het gebruik van afternoon tea zonder mooi versierde kopjes en borden? Haal je jaszakhorloge tevoorschijn en zie dat het eigenlijk tijd is voor thee met deze fantastische Alice In Wonderland-collectie voor degenen die verlangen naar theetijd om 'nieuwsgieriger en nieuwsgieriger' te zijn! Elk item wordt gepresenteerd in een luxe geschenkverpakking, dus zoek het tabblad 'Pull Me' van het lint en zie de verrassingen erin verborgen!

Dit servies is prachtig gemaakt van fijn porselein, de kop en schotel zijn geïllustreerd met iconische karakters en items uit het originele boek van Alice In Wonderland. Tekens zoals de Mad Hatter en Alice verschijnen met zakhorloges, hoge hoeden, taartstandaarden en gouden sleutels. De illustraties zijn met de hand getekend in zwart en wit met een vleugje luxe gouden sticker. Het citaat 'Curiouser and curiouser!' Kronkelt rond de sierlijke kop terwijl de schotel 'We're All Mad Here' leest. Om dit fantastische verhaal te ontdekken, lost u eenvoudig het raadsel van de puzzelverpakking op ... dit product is verborgen in een luxe geschenkdoos, dus zoek het tabblad 'Pull Me' van het lint en zie de verrassing zich verbergen!

zie onze webshop

Raak geïnspireerd door de kleurencombinaties en styling ideeën om verf en behang van Little Greene te gebruiken in uw interieur en exterieur.

2 child safe bedroom 2 bedroom 3 hicks blue 3 living room

Rubens Barn Originals

In 1996 kwam de keramische ontwerper Ewa Jarenskog een probleem tegen. Ewa had met succes populaire klei-figuurtjes gemaakt met emotionele, kinderlijke en brutale motieven, maar ze waren niet geschikt voor kinderen om mee te spelen. Dus Ewa en haar vriend, kledingontwerpster Teruko Wahlström, begonnen hun reis samen om Rubens Barn te creëren.
Ze stonden voor twee grote uitdagingen. Om de uitdrukking van Ewa's kleimodellen in zachte stof te vangen, en om een vriend te creëren die een kind van spelen zou blijven. Deze uitdagingen, samen met de sterke overtuigingen in het belang van het ontwikkelen van empathie door middel van spelen, en dat kinderen niet uit hun kindertijd moeten worden overhaast, hebben ons tot de dag van vandaag naar Rubens Barn geleid.


Handmade Happiness

We zijn bijzonder trots dat we al meer dan 16 jaar nauw samenwerken met een familiebedrijf in China. Ze maken exclusief Rubens Barn en de meeste van de zeer bekwame naaisters zijn vanaf het begin bij ons geweest, waarbij ze hun ambacht perfectioneerden en Rubens Barn hielpen te vormen tot wat het nu is. We zijn wederzijds afhankelijk van elkaar en hebben gedurende deze jaren een sterke vriendschap gecreëerd waar we samen hebben kunnen bloeien.

"Barn" betekent kinderen in het Zweeds en het zijn kinderen die onze focus zijn. Een kind dat speelt met en interactie heeft met een Rubens Barn-pop, zijn empathie ontwikkelt om later meer begrip en sociale volwassenen te worden, motiveert ons. We zijn enthousiast over meer aandacht voor deze emotionele educatie en hopen dat je ons op onze reis zult vergezellen!

Over de poppen

Een Rubens Barn-pop ondergaat meer dan 100 verschillende stappen met de hand om te creëren. De gezichten van onze poppen zijn gebeeldhouwd in zachte stof, voor een meer emotionele en realistische look. De ogen zijn belangrijk. Ze zijn geborduurd en zijn wat de poppen tot leven brengt, en in combinatie met hun warme, brutale glimlach maakt een Rubens Barn-pop een onweerstaanbare vriend!

Materiaal en wassen

Haar, huid en kleding voor onze poppen van biologisch katoen zijn gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen. Haar, huid en vulling voor alle andere handgemaakte poppen zijn van 100% polyester. Gewicht aan de onderkant 100% calciumcarbonaatkorrel. Alle poppen kunnen in de machine worden gewassen op 30 ° C en in de droger op een laag vuur worden gedroogd. Alle kleding moet met de hand worden gewassen.

De verschillende series

Rubens Cutie is de eerste verkleedpop voor de kleintjes. Sneeuw, regen of zonneschijn, deze handgemaakte poppen zijn voorbereid op elk weer.

WAAROM RUBENS CUTIE?

cutie rainydays

Verkleden is leuk en zoveel meer dan spelen! In het beste geval leert het empathie door middel van rollenspel en verzorger. Het is een manier om met emoties en situaties te experimenteren en tegelijkertijd de verbeelding te stimuleren. Rubens Cutie vallen goed op hun plaats als de eerste verkleedpoppen die de kleintjes uit de Rubens Barn-collectie introduceren. Het assortiment biedt extra leuke outfits voor verschillende weersomstandigheden, seizoenen en gelegenheden.

Zie hier de Rubens Cutie!

RUBENS BARN ORIGINAL

Met trots presenteren wij u Rubens Barn Original. De klassieke zwaargewicht knuffel-experts van de Rubens-familie! Vriendelijk en medelevend, deze handgemaakte poppen houden van het gezelschap van ieder van ons die kinderen van hart zijn.

WAAROM RUBENS BARN ORIGINALS?

Rubens barn original

De Rubens Barn Originals werden voor het eerst geïntroduceerd in 1998 door de Teruko Wahlström en Ewa Jarenskog. Deze dames waren op een missie om een ​​unieke vriend te creëren om kinderen te helpen hun empathie te ontwikkelen. De vriend moest zacht, betrouwbaar (duurzaam) en vooral relatable zijn. De zachtheid en betrouwbaarheid van de poppen worden geborgd door hoogwaardige stoffen en vulling. De texturen van de stof voor haar- en huidtinten dragen bij aan het relatable maken van de poppen voor zowel kinderen als volwassenen van alle etnische groepen.

Tegenwoordig zijn de Rubens Barn Original-poppen populair, zowel bij kinderen als ouderen en zijn ze geschikt voor mensen van alle leeftijden. Ze zijn bedoeld om te ontwikkelen:

- Emotie: rollenspel moedigt kinderen aan om gevoelens te bespreken, te definiëren en te identificeren

- Empathie: verkleden, omgaan met en zorgen voor poppen

- Creativiteit: stimulering van verbeeldingskracht en innovatie door middel van spelen

De Empathy Doll

Deze zogenaamde “Empathy Dolls” zijn dan ook  bij uitstek geschikt voor gebruik op scholen, in ziekenhuizen en in woon- en zorg centra. De poppen stimuleren het inlevingsvermogen van zowel jongere als oudere mensen. Denk hierbij aan gebruik bij het syndroom van down, autisme en dementie. Rubens Barn poppen zijn dan ook niet voor niets de beste in hun soort. Je moet ze gewoon even vasthouden en knuffelen!

A00933 1 ouderenzorg

Zie hier de Rubens Barn Original!

 

Rubens Barn Little

rubens barn little

Als jongere broers en zussen van de klassieke Rubens Barn Originals, volgt Little Rubens je graag bij elke gelegenheid. Leuk, energiek en sociaal, deze poppen vieren het graag met stijl!

WAAROM little RUBENS?

Deze jongere broers en zussen zijn kleiner in vergelijking met de Rubens Barn Originals en toch gevangen in hun compacte formaat is een enorme, vriendelijke persoonlijkheid. De Little Rubens hebben extra feestelijke outfits die apart voor de pop kunnen worden gekocht. Zie de kleine Rubens hier!

Inspiratie op de herfsttinten. Geef uw huis een nieuwe boost, kies uw stijl en creëer een nieuwe look.
Op onderstaande voorbeelden is gebruik gemaakt van behang van Rebel Walls, Little Green & krijtverf van Amazona.
Op zoek naar advies kom gerust eens langs, of bel voor een afspraak.

 herfst inspiratie new bond street behand Little Green

  Great Ormantd St. Stable behang Little Green Rebel Walls Steel R12671

 

new bond street burnish 2

New Bond Street is – volgens documenten uit het archief van English Heritage – een fragment van een lederen wandkleed, nog uit de tijd voordat er behang was.
Aan het eind van de 16e en in de 17e eeuw werden lederen panelen beschilderd, meestal met een bloemenpatroon. Ondanks de hoge prijs, waren deze panelen erg in trek.
Ze werden aan elkaar genaaid om op te hangen, op dezelfde manier als stroken behang nu naast elkaar worden geplakt.
Dit om een groter en indrukwekkender geheel te kunnen vormen. Ook in andere kleurnuances verkrijgbaar. Prijs per rol € 121,00.
Collection: Londen Behangpapier

 

Patroon:46 cm.

 

Rol Lengte: 10,05 m.

 

Rol breedte: 52cm

 

Afwasbaar
Vogeltjes behang Little Green
Great Ormand Stable; is behang met een kleurrijk papegaaimotief, dat bijna geheel gebaseerd is op één van de behanglagen,
die verwijderd werden van de achterzijde van een kast op de begane grond van een 18e eeuws rijtjeshuis,
dat tegenover het Great Ormond Street Children’s Hospital lag.
Het ontwerp werd aan het einde van de 19e eeuw machinaal gedrukt op cellulosepapier. Prijs per rol € 133.00

Collection:London Wallpapers IV
Herhalen: 61cm
Rol lengte: 10.05m
Rol breedte: 52cm
Afwasbaar

Rebel Walls Steel R126710 hal

Rebel Walls Steel behang, een creatief team uit Zweden wat behang ontwerpt die de realiteit benaderd. Be a rebel. "Een vernieuwde manier van behang maken, zodat mensen zelf hun omgeving kunnen creëren". Laat u verrassen in de webshop over de vele mogelijkheden; Dit behang is geproduceerd op een non-woven (vlies) papier van de beste kwaliteit. Het papier is verstevigd met nylon draden om het stabiel te maken. Dit betekend dat de behanglijm direct op de muur kan worden aangebracht voor een makkelijke installatie. Prijs per m2 € 45,00.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

gratis verzending in Nederland vanaf € 37,50

workshop krijtverf